Πρόσβαση

GPS συντεταγμένες :  39.7747035187729,  21.1815118789673


Map of Oresivio Guesthouse, Metsovo.

Κόκκινη διαδρομή (Κεντρική πλατεία)

Αν βρίσκεστε στην  κεντρική πλατεία του Μετσόβου

  • Εντοπίστε τον κεντρικό δρόμο οποίος ξεκινάει από την κεντρική πλατεία. Είναι ο φαρδύτερος πλακόστρωτος δρόμος που περνάει μπροστά από τη Eurobank-δημαρχείο και την εκκλησία. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο για 140 μέτρα , αφήνοντας την εκκλησία στα δεξιά σας, αμέσως μετά το φούρνο, θα δείτε το δρόμο να διχοτομείται σε έναν ασφαλτοστρωμένο ανηφορικά-αριστερά και έναν λιθόστρωτο ελαφρώς κατηφορικό-δεξιά. Ο δεύτερος ο λιθόστρωτος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε ( υπάρχει και ένα στενό που έρχεται από πίσω σας και δεξιά κάτω από το φούρνο που πρέπει να αγνοήσετε εντελώς). Ο δρόμος που ακολουθείτε μετά από 200 μέτρα θα σας οδηγήσει μπροστά στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζετε για 180 μέτρα, μετά την εκκλησία, (στο δρόμο για οινοποιείο) και θα βρεθείτε μπροστά στο Ορεσίβιο. Συγχαρητήρια.

 

Γαλαζια διαδρομή

Ερχόμενοι  από την κύρια είσοδο του Μετσόβου από τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Α-2 .

  • Ακολουθείστε τον κατηφορικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Περνάτε μπροστά από το γήπεδο, το γυμναστήριο, το κέντρο Υγείας. Μετά θα δείτε μια χαρακτηριστική στροφή 180° , με ένα καθρέπτη και το Ξενοδοχείο Άναξ. Εκεί ακριβώς πρέπει να ‘’πεταχτείτε’’ απέναντι και ευθεία. Ακολουθείτε τον κατηφορικό δρόμο περνώντας από το Ξενοδοχείο Βικτώρια .Σημειώστε πως λίγο πριν το ξενοδοχείο Βικτώρια , σε μια παρόμοια με την προηγούμενη στροφή 180°,ο δρόμος χωρίζει σε έναν παλιό στενό και ελαφρώς χωμάτινο δρόμο ευθεία που σας απομακρύνει από το χωριό, και τον κύριο με άσφαλτο κατηφορικό δεξιά που πρέπει να ακολουθήσετε. 350 μέτρα μετά το ξενοδοχείο Βικτώρια θα βρείτε τον ξενώνα Ορεσίβιο στα αριστερά σας.

Ρωτώντας τους ντόπιους #λέξεις κλειδιά : Το Ορεσίβιο βρίσκετε ακριβώς κάτω από το #γυμνάσιο-λύκειο του Μετσόβου, στην περιοχή #Γκούρα, κοντά στην εκκλησία-πάρκο του #Αγίου Γεωργίου.